Az eredeti autó amiről mintázták PACKAR PATRICIAN csak már lebutított a formában.
KIVITELEK: 12-es rajtszámú, 18-as rajtszámú, "Alitalia" 20-as rajtszámú, ezüst csíkkal, 4-es rajtszámú két kivitelben

Lendkerekes, az első kivitel még a régi lendület autó dobozában árulták egy Újdonság '81-es felirattal. Később készítettek neki saját dobozt.
A legtöbb kivitelen a rendszám Gy 81 0313w az-az Győr 1981
De a 4-es kivitelen van rendes rendszám KB 45-53 ezt 1982-ben adták ki eredetileg Magyarországon.
A felnik már kizárólag nyomott mintásak, eltűntek róluk a díszítések, lámpák, lökhárítók helyettük festést kaptak.
Tehát, a '80-as évek litografált karosszériájú nagy Lendületautói.
Az alapja mindenekelőtt az volt, hogy a Malév és az Alitalia egy cégcsoportba kerültek, és az olaszok repi-retro ajándékként és fedélzeti ajándékkatalógusból megvásárolható tételként rendeltek ezer darab céglogós litografált autót. Ez adta a lökést az új széria létrehozásához.
Ebből a kissé egyszerűsített AL változatot -elmaradt a lógó- és egy négylámpás győri Rallye-autót mint nyitottat a már gyártott Jaguar szélvédőjét rápasszírozva, és a két csukottat 12-es és 18-as rajtszámmal, az első években csak fehér alapszínnel piacra dobták. A 12-est a hazaira, AFIT, Tungsram, stb, a 18-as nemzetközire is, CIBIE, ELF, stb...
Kb. három-négy évvel később ezüst és aranyra hajazó alapszínekben ment a négy változat gyártása,
a nyitottak zöld színe átment kékbe, a '80-as évek végére elmaradtak a csukottak reklámjai, és csak a piros-kék rallye-csíkozás maradt.

Céglogók: L FOREIGN, ELZETT, GYŐR

lemezárugyár lemezárugyári lemezárugyáras lemezáru gyár Elzett művek Elzett Fém Lemezipari Művek e.flim lemez flimlemez lemez játék retro játék ungarische blechspielzeug hungarian tin toy lendület autó törfeautó holdautó rakétapisztoly csengős mozdony csipegető csibe űrautó holdrakéta Packard közlekedési játék Roli Zoli púpos diavetítő kutyás persely lendülrt autó lendület helikopter lendület motor lendkerekes egér rakodó vonat tolaló mozdony sinautó Tünde tűzhely hegyivasút